Altijd een bootverzekering die past

Als booteigenaar wilt u een goede en zeer complete bootverzekering en dat tegen een scherpste premie. Een bbotverzekering waarmee u zorgeloos kunt genieten van uw kostbare bezit. En zoekt u daarbij ook een adviseur met passie voor de watersport dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Zoals bij autozekering kun U een boot alleen verzekeren tegen Burgelijke Aansprakelijkheid (BA) en met Beperkt of Volledig Omnium verzekeren. Maar vergeet bij uw keuze ook niet eventuele verdere aanvullende verzekering, dit vinden wij als adviseur net zo belangrijk als u uw keuze maakt.

Bootverzekering niet altijd verplicht in Belgie

Een bootverzekeringGaat het om een klein bootje, zoals een kano, een roeiboot, een kleine zeilboot of een motorbootje, dan wordt de burgerlijke aansprakelijkheid mogelijks al gedekt binnen de Familiale polis. Maar dat is geen regel. En de manier waarop zo’n familiale polis dan een dekking voorziet, zal ook van verzekeraar tot verzekeraar verschillen en altijd afhangen van de grootte en het vermogen van het vaartuig. De ene polis zal een motorbootje dekken tot een vermogen van 4 pk. In de andere wordt dat misschien 10 pk. En in nog een andere polis zijn vaartuigen gedekt tot een bepaald gewicht. Het is dus raadzaam om in voorkomend geval de voorwaarden van de polis goed na te kijken en na te gaan wat er werkelijk gedekt is. Soms dekt de Familiale ook enkel de lichamelijke schade die door de boot wordt toegebracht. Voor zoverre er tekort wordt geschoten, is het raadzaam om een BA-bootpolis af te sluiten.

Door veel jachthavens(exploitanten), wedstrijdorganisaties, stallingsbedrijven, watersportverenigingen is echter bepaald dat u zonder een verzekeringsbewijs uw boot niet meer mag aanleggen. Zelfs kan een vaarvergunning gekoppeld worden aan het hebben van een bootverzekering.

Voor een aantal landen geldt een verzekeringsplicht voor boten. Deze verplichting geldt ook voor buitenlanders die in deze landen varen.

Uw verzekering afsluiten bij pleziervaartpolis.be

Eigenlijk kunt u dus niet meer zonder een bootverzekering.

En voor de kosten hoeft u het niet te laten, deze wegen niet op tegen de risico’s die u loopt. Denk hier bij aan de risico’s zoals inbraak, aanvaring, bergingskosten, motorschade, of bijv. letselschade, welke kosten zeer hoog kunnen oplopen.

Verzekeringen zijn niet altijd eenvoudig en leuk. Daarom wil pleziervaartpolis het afsluiten van verzekeringen zo eenvoudig mogelijk maken. Bereken zelf en sluit online je verzekering af. Het kan binnen enkele minuten, passend op uw persoonlijke situatie!

Heeft u een persoonlijk advies nodig?

Zijn de gegevens voor u niet voldoende,  of u kunt de informatie niet vinden, of uw vaartuig wordt gebruikt voor verhuur of charter vraag dan een offerte aan. Dit kan door direct contact op met ons team van adviseurs of via deze site, offerte aanvraag.

Maar het kan ook zijn dat u liever een advies van onze adviseurs heeft om de juiste bootverzekering te kiezen met de juiste dekking voor uw persoonlijke situatie en boot? Voor persoonlijk verzekeringsadvies kunt u altijd contact met onze adviseurs opnemen. Ze helpen je graag.

Het spreekt voor zich dat wij u een goede vaart toewensen en als specialist in bootverzekeringen gaan wij graag voor u op zoek naar de beste aanbieding.

Bootverzekeringen voor o.a.:

  • Catamarans

  • Speedboten

  • Jetski’s

  • Roeiboten / kano’s

  • Aken

  • Tenders

  • Electro- Hybrideboten

  • Klassieke jachten

  • Visboten

  • Ex beroepsvaart